Romarheim skole ble bygget i 1986 og var i drift som skole frem til 1993. Deretter stod den tom frem til CISV kjøpte skolen i 2004. Siden den gang har skolen vært brukt til hytteturer og ledertrening av CISV, øvingshelger av skolekorps, klasseturer for både barne- og ungdomsskoleklasser og sosiale samlinger.

Skolen drives i dag av frivillige i CISV, og alle leieinntekter går inn i driften. I tillegg har CISV Bergen finansiert ombygging av kjøkkenet og garderobene.

Skolen er på ca 500 m2 og består av en gymsal med garderober, 3 klasserom, lærerrom og kontor. Ett klasserom er i dag oppholdsrom og stue, og de resterende klasserommene, lærerværelse og kontoret er omgjort til sovesaler. Det er soveplass til rundt femti personer, dersom en også tar i bruk madrasser på gulvene.

Kontor:             4 soveplasser
Lærerrom:       6 soveplasser
Grupperom:    14 soveplasser
Klasserom:      22 soveplasser
Oppholdsrom: 2 hjørnesofaer, kan omgjøres til soveplasser

Kjøkkenet er nytt og består av storkjøkkenkomfyr og steamer. Dette gjør matlaging og oppvask til en større gruppe relativt enkelt. I tillegg er det både bålfat og tønnegrill som kan benyttes ute.

Fotballbanen brukes gjerne til lek og uteaktiviteter. Det er kort vei til sjø og bademuligheter. Vinterstid er det kort vei til turløyper og lysløyper. Romarheim er et snørikt sted med langt mer snø enn i Bergen.

Ønsker du å leie Romarheim?

Forespørsler sendes:   romarheim@no.cisv.org

Pris:

Ukedager:       100,- pr person pr natt
Helg:               200,- pr person uavhengig av om en overnatter en eller to netter.

Inklusiv i leie er toalettpapir, rengjøringsmidler og fri benyttelse av utstyr du finner på skolen.

Skolen skal rengjøres før avreise og forlates i samme stand du ønsker å finne den. Manglende renhold vil bli fakturert.

Hvordan kommer du dit?

Følg E39 ut av Bergen og forbi Knarvik sentrum. Ca 30 minutter etter Knarvik ankommer du Romarheim, og vil se skilt til Mo og Dale ved et stort busstopp der det også er rasteplass for trailere som skal legge kjettinger. Ta til høyre, følg veien noen hundre meter. Ta deretter til høyre igjen mot Romarheim kai. Da ser du skolen et stykke lengre fram.